
Nowy sezon w Klubie na Fali
|
W poprzednim numerze mieliście okazję przeczytać wywiad ze współwłaścicielką Klubu na Fali Martą Grabianowską, z którą porozmawialiśmy o inauguracyjnym sezonie tej letniej miejscówki.
Tym razem chcemy Wam przybliżyć to, czego możecie się spodziewać w tym roku. W Klubie na Fali szykuje się sporo nowości!
Zmiany, zmiany, zmiany…
Właściciele wsłuchali się w potrzeby swoich gości – w porównaniu do ubiegłego roku zmieniło się wiele. W nowym ułożeniu modułów znalazły się miejsca 2 osobowe. Przykuwa wzrok powiększona strefa Aperola, a także nowość – strefa Hardmade oraz strefa Bacardi, inspirowana kubańską wersją Casa Bacardi. Klub na Fali uzupełniono także sporą ilością egzotycznej zieleni, taką jak: palmy kokosowe, czerwone bananowce, strelicje i inne gatunki tropikalnych roślin. Wiele nowości czeka w menu, zaczynając od koktajli, przez pizzę, po znacznie większą, różową kawiarnianą przestrzeń, za którą stoi kultowe Pink Latte. Od kiedy w połowie czerwca właściciele nawiązali współpracę z lokalnym dostawcą mięsa – Up in Smoke – serwują też ich żeberka oraz burgery w swoich kompozycjach.
Jednym z najważniejszych, nowych udogodnień, na które z pewnością zwróci uwagę wielu gości, to nowa organizacja pracy i aż 15 miejsc, w których można zamówić koktajle i napoje oraz 7 stanowisk, przy których przyjmowane są zamówienia gastronomiczne. Swoją lokalizację zmieniła różowa kawiarnia i lodziarnia Libero Premio Gelato. Pojawił się także system odbioru zamówień gastro. Teraz można wygodnie rozsiąść się w wygodnej kanapie z pagerem w ręku – gdy zamówienie, będzie gotowe do odbioru, urządzenie da nam wyraźny znak.
Jeśli macie ochotę zrobić event w Klubie na Fali, to właściciele Wam w tym pomogą! Można organizować tu wieczory panieńskie i kawalerskie, a także urodziny, zarówno dla dzieciaków, jak i dorosłych.
Cykliczne wydarzenia i kilka dużych eventów
Klub na Fali kontynuuje cykl imprez z nauką tańca, czyli „Wednesday – Dance Day”. Co środę goście spotykają się, aby od 19:00 do 20:00 wspólnie skorzystać z darmowych lekcji wybranego stylu, prowadzonych przez profesjonalistów z lokalnych szkół tańca, a następnie do 22:00 tańczyć na parkiecie w ulubionych rytmach! Można spróbować swoich sił np. w kizombie z niesamowitą Moniką Skinder, bachacie ze szkołą tańca Ritmo Dance Studio, czy też gorącej salsie z Salsa Siempre. W każdą środę na parkiecie gości inny styl tańca.
Jednym z nieodłącznych elementów Klubu na Fali są też turnieje koszykarskie 3×3. W tym roku będą rozgrywane w systemie FIBA. Turnieje ruszają wraz z rozpoczęciem wakacji 23 czerwca i będą odbywać się co czwartek. Zapowiada się na pewno duża dawka pozytywnych emocji dla zawodników i widzów, bo turnieje odwiedzą nie tylko lokalni zawodnicy, ale i reprezentanci Polski oraz olimpijczycy!
W niedziele mile widziani są fani crossfitu! Cykl otwartych treningów z Team RCFP zaczyna się już 2 lipca.
Na sam koniec – muzyka! – bo Klub na Fali słynie przecież z muzyczno-klubowych weekendów. Piątki i soboty od godziny 16:00 do północy zarezerwowane są dla klubowych klimatów. Choć zgodnie z rozporządzeniem Rady Miasta muzyka nad Wartą nie może grać dłużej, to zawsze można kontynuować dobrą zabawę przy barze lub w strefie gastro, które czynne są znacznie dłużej!
Poza cyklicznymi wydarzeniami czeka mnóstwo innych ciekawych wydarzeń, np. Sylwester… w środku lata! Impreza odbędyła się 1 lipca, a gospodarze zapraszali do przybycia w letnich strojach wieczorowych i oferowali na wejściu karnawałowe maski.
Sezon 2023 to także czas pierwszych urodzin Klubu na Fali oraz White Party. Więcej szczegółów dotyczących tych imprez znajdziecie na oficjalnej stronie internetowej www.klubnafali.pl.
Co nowego w menu?
Jak można się domyślić po lekturze poprzednich akapitów, w Klubie na Fali poza bielą i turkusem gościć będzie szalony i energetyzujący róż! Różowa będzie w tym roku głównie strefa kawiarniana. Znajdziemy tu m.in. Pink Latte, czyli kawę z lekko spienionym mlekiem, sosem z białej czekolady i pysznym syropem kokosowym, zwieńczoną bitą śmietaną z pudrem malinowym. Brzmi pysznie? Owszem! Kawiarniani goście przeniosą się myślami na Sycylię dzięki aromatycznej kawie z tego rejonu, a także tradycyjnemu, lokalnemu przysmakowi – wypełnionym włoskim serem ricotta, robionym na oczach gości rurkom cannoli. Nie zabraknie także słodkich i niesamowicie kolorowych makaroników. Uzupełnieniem słodkiej witryny będą modne, obliczone na mniejszy apetyt monoporcje. Wisienką na torcie będą jak zawsze naturalne, przygotowane z pasją i w wielu zaskakujących smakach lody, które można uzupełnić wafelkiem oblanym gorącą belgijską czekoladą.
We włoskim klimacie przewidziano także menu strefy gastro, pełne pysznych nowości. Ofertę pizzy poszerzono o 2 nowe pozycje: intrygującą Pistacchio e Mortadella i pikantną Nduja z serkiem mascarpone. Karta makaronów poszerzyła się o Penne all’arrabbiata.
Produkty, z których przygotowywane są dania włoskie, to oryginalne produkty sprowadzane z Włoch, poparte certyfikatem D.O.P. Jakby tego było mało, makarony robione są na oczach gości, a pizza jest pieczona w piecu opalanym drewnem, dzięki czemu można poczuć się jak w Italii.
Dla prawdziwych mięsożerców idealnym wyborem są wspomniane już wcześniej żeberka w nowej odsłonie, a także soczyste burgery w autorskich wersjach. Jakości mięsa pilnują wspomniani wcześniej mistrzowie BBQ z Up In Smoke.
Tym, którzy lubią dobrze rozpoczynać dzień, podpowiadamy, że w godzinach od 10:00 do 13:00 Klub na Fali serwuje pyszne śniadania. Jeśli ktoś ma ochotę popracować jedząc puszystego pankejka lub śniadanie mistrzów nad samą rzeką, to teraz nic już nie stoi na przeszkodzie. Klub na Fali tylko czeka, by spełnić to marzenie!
Klub na Fali
ul. Piastowska 40 (obok mostu Królowej Jadwigi)
61‒556 Poznań
www.klubnafali.pl