Freshmag Freshmag
  • Kontakt
  • O nas
  • Newsy
  • •
  • Wydarzenia
  • •
  • Miejsca
  • •
  • Magazyn
    • Lifestyle
    • Moda
    • Kuchnia
    • Aktywnie
    • Czytelnia
    • Muzyka
    • Ludzie
  • •
  • Relacje
  • •
  • Wywiady
  • •
  • Festiwale
  • •
  • Konkursy
  • Kontakt

Cucina 88



Cucina 88

Godziny otwarcia

Pon-Pt:
Śniadanie 06:30-10:30
Lunch 12:00-16:00
Kolacja 16:00-23:00
Sob:
Śniadanie 07:00-11:00
Lunch 12:00-16:00
Kolacja 16:00-23:00
Nd:
Śniadanie 07:00-11:00
Brunch 13:00-18:00

Adres

ul. Wyspiańskiego 26A, 60-748 Poznań

Kontakt

T: +48 602 66 88 00
E: restauracja@cucina88.pl

Więcej informacji:

http://www.cucina88.pl/

Cucina 88 to ekskluzywna restauracja poznańska, która znajduje się w kompleksie City Park, przy ul. Wyspiańskiego 26A.


"W Cucinie można zobaczyć smaki, usłyszeć zapachy i dotknąć świeżości. Poczuć tętno Kuchni – bo ona tu żyje. Jesteśmy ludźmi, którzy tę Kuchnię tworzą i naturą, której się podporządkowują. To natura wyznacza bowiem pojawiające się w karcie propozycje. Menu zmienia się wraz z porami roku. Inaczej smakuje lato od jesieni, czego innego potrzebujemy wiosną, czym innym obdarza nas zima. Zdajemy sobie z tego sprawę, dlatego w Cucinie dania są przygotowane wyłącznie ze świeżych, sezonowych produktów. Pragniemy rozpowszechniać ideę „Wiem, Co Jem”, dlatego Goście w naszych delikatesach mogą kupić składniki, na kanwie których powstały ich ulubione posiłki. A przede wszystkim zapytać kucharzy, jak z nich skorzystać. Bo w prawdziwej Kuchni dużo rozmawia się o tym, co nas syci i daje rozkosz.

Chęć dostarczania Gościom niezapomnianych, wielozmysłowych doznań organizuje myślenie o jedzeniu szefa kuchni – Ernesta Jagodzińskiego, dla którego gotowanie jest połączeniem filozofii, psychologii i zabawy. Najchętniej zrezygnowałby z tworzenia menu, zdając się na nastrój chwili, dostępność składników i dziecięcą spontaniczność w odkrywaniu smaków i kształtów. Skoro już istnieje karta dań w Cucinie, zgodnie ze starożytnym dictum, będzie ona rzeką, do której nigdy nie wchodzi się dwa razy.

Cucina to nie tylko restauracja, to także ekologiczne, śródziemnomorskie delikatesy, prawdziwa Pizza z Pieca i niedawno otwarta Pracownia Cukiernicza i Cafe Cappuccina. Sercem każdej włoskiej restauracji jest piec, taki prawdziwy – opalany drewnem, dający ciepło i roztaczający urzekający aromat palonego drewna. Również w Cucinie bije takie serce, dzięki temu możemy naszym Gościom zaoferować tradycyjną włoską pizzę z pieca opalanego drewnem dębowym. Już wielu naszych Gości zachwyciło się przygotowanym i wypieczonym z pasją cienkim ciastem, aromatycznymi oliwami i doborem składników… czyli niepowtarzalną pizzą. Pragniemy, by mogli Państwo zasmakować w niezwykłej kompozycji smaków i aromatów tradycyjnej włoskiej pizzy. Nasi kucharze mają ambicje komponowania urzekających dań tylko z najlepszych składników. Zdajemy sobie sprawę, że czasami mają Państwo ochotę rozkoszować się tymi dziełami sztuki kulinarnej w domowym zaciszu, dlatego też nasza pizza z pieca jest dostępna z opcją dowozu do Państwa domu. Zapraszamy zatem do Restauracji CUCINA po najlepszą, tradycyjną pizzę w Poznaniu."

tekst, fot.: www.cucina88.pl

Galeria


Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88
Cucina 88

Relacje z tego miejsca

Najnowsze wydanie

Pobierz

#92



Najbliższe wydarzenia


  • Freshmag
  • Newsy
  • Wydarzenia
  • Miejsca
  • Magazyn
  • Relacje
  • Wywiady
  • Festiwale
  • Konkursy
©2017 Freshmag