
Coś się kończy, coś się zaczyna. Mimo że lato powoli się z nami żegna, to my już nie możemy doczekać się jesiennych wieczorów w towarzystwie dań poznańskich chefów. Wiecie co to oznacza? Powraca kolejna edycja Restaurant Week! Tym razem pod nazwą #FoodSmellsGood.
Czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby - każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycja Restaurant Weeka - #FoodSmellsGood!
Wśród poznańskich propozycji znalazła się między innymi restuaracja “Do środka", znajdująca się w centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat”. A czym zachwyci Chef Kuchni Piotr Sagan? M.in. pachnącym kolendrą mapo tofu z grzybami shitake, aromatycznym bulionem z kaczki z makaronem i półkulą czekoladową z liczi i migdałami. Wejdźcie “Do środka” i dajcie się porwać najpiękniejszym zapachom orientu, zanim ubiegną Was inni!
Stoliki już teraz możecie rezerwować na stronie Festiwalu! W cenie 69 złotych otrzymacie kolację składającą się z 3 dniach oraz koktajl (w wersji alkoholowej lub bez-). Widzimy się przy stole od 4 października!